De film Stromboli met Elise Schaap in februari al op Netflix

10 januari 2023 13:27 | film | Door Irma Tomas

© Mark de Blok
Stromboli ging in november in première in de bioscoop maar de film met Elise Schaap in de hoofdrol staat al op 4 februari op Netflix. Dat is snel!

Stromboli is de verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort. Hoofdpersoon is journaliste Sara die twee leuke kinderen, een mooi huis en een alcoholistische man heeft (ze drinkt zelf ook behoorlijk wat). Ze werd in haar jeugd verkracht en die ervaring komt steeds vaker naar boven. Sara besluit te scheiden en op vakantie naar het Italiaanse vulkaaneiland Stromboli te gaan.

Bijzondere oefeningen 

Daar komt ze bij toeval terecht in een workshop onder leiding van goeroe Jens (Christian Hillborg) tussen wat aparte types met allemaal hun eigen worstelingen: Miljonair Harold (Tim McInnerny), de amicale Helene (Marisa van Eyle), de door zijn vrienden gestuurde Hans (Pieter Embrechts) en de stille Diane (Anna Chancellor). En de oefeningen die Jens ze laat doen zijn ook bijzonder te noemen. Op elkaar liggen bijvoorbeeld. 

De door Michiel van Erp geregisseerde film kreeg wisselende recensies. Of het was is, kun je vanaf 4 februari met eigen ogen op Netflix bekijken. 

Meer over