Superman-actrice Noel Neill (95) overleden

Noel Neill is op 95-jarige leeftijd overleden. De actrice werd voornamelijk bekend door haar rol als Lois Lane in enkele Superman-films. Ze was de eerste actrice die de rol van de journaliste en geliefde van de held vertolkte. 

Neill overleed zondag in haar huis in Tucson in de Amerikaanse staat Arizona, meldt haar vriend, manager en biograaf Larry Thomas Ward tegenover The Hollywood Reporter. Ze was al lange tijd ziek. 

Superman

De actrice vertolkte de rol van Lois Lane voor het eerst in de film Superman uit 1948 en in het vervolg, Atom Man vs. Superman (1950). In tv-serie Adventures of Superman speelde Phyllis Coates in het eerste seizoen de rol van journaliste Lane, maar vanaf het tweede seizoen was Neill terug in haar glansrol. Ze werd meerdere malen gered door Superman voor de serie na 78 afleveringen stopte in 1958.

Andere rollen

Na de serie bleef Neil betrokken bij Superman-gerelateerde producties. Ze verscheen als Ellen, de moeder van Lois Lane, in Superman (1978). Ook speelde ze een gastrol in de televisieserie Superboy (1988-1992). Een van haar laatste werken was de rol van Gertrude Vanderworth, de stervende vrouw van slechterik Lex Luthor in Superman Returns (2006).

Reageren