The Bank Job

Autohandelaar Terry (Jason Statham) denkt dat hij de kans van zijn leven krijgt wanneer het fotomodel Martine Love (Saffron Burrows) hem een kant en klaar plan voorlegt voor een bankoverval die niet mis kan gaan.

GENRE
Misdaad.

REGIE
Roger Donaldson.

MET
Jason Statham
Saffron Burrows
Daniel Mays
Stephen Campbell Moore e.a.

VERHAAL
Autohandelaar Terry (Jason Statham) denkt dat hij de kans van zijn leven krijgt wanneer het fotomodel Martine Love (Saffron Burrows) hem een kant en klaar plan voorlegt voor een bankoverval die niet mis kan gaan. Ze zullen de privékluizen van de Lloyd-bank leeghalen die volzitten met cash en juwelen.

Terry en zijn team graven een tunnel, halen de kluisjes leeg en denken nog lang en gelukkig door te leven totdat ze ontdekken dat de roof maar een dekmantel was om de échte buit binnen te krijgen: foto's van een prinses die het daglicht niet kunnen verdragen.

OORDEEL
The Bank Job is losjes gebaseerd op de zogenaamde walkie talkie bankoverval in 1971. De bankrovers gingen er vandoor met een half miljoen pond, maar de overval zelf kreeg bijna geen media-aandacht. Daardoor ging het idee leven dat er belangrijk geheimen in het spel waren.

De film is de moeite waard, omdat ouderwetse bankovervalfilms per definitie leuk zijn om naar te kijken. Minpunten zijn de acteerprestaties die te wensen overlaten en de onverklaarbare draai halverwege wanneer de toon plotseling verandert van luchtig en grappig naar hard en donker.

EXTRA'S
Twee documentaires: Inside the Bank Job en Baker Street bank raid, deleted scènes.

Trailer van The Bank Job:

Reageren