The Darjeeling Limited

Drie broers hebben elkaar sinds de dood van hun vader, een jaar geleden, niet meer gesproken. Oudste broer Francis wil het contact weer herstellen en heeft daarom een treinreis door India voor hem, Jack (en Peter georganiseerd die moet eindigen in de Himalaya. Maar dat loopt natuurlijk heel anders.

GENRE
Komedie

REGIE
Wes Anderson

MET
Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Amara Karan e.a.

VERHAAL
Drie broers hebben elkaar sinds de dood van hun vader, een jaar geleden, niet meer gesproken. Oudste broer Francis (Owen Wilson) wil het contact weer herstellen en heeft daarom een treinreis door India voor hem, Jack (Jason Schwartzman) en Peter (Adrien Brody) georganiseerd die moet eindigen bij hun moeder die non is geworden in de Himalaya. Spirituele genezing, zo gezegd. Helaas loopt de trip al snel uit op een flinke ruzie waardoor de drie uit de trein worden gezet en met koffers en al stranden in de Indiase woestijn.

OORDEEL

Wes Anderson maakte eerder de kleurrijke, excentrieke komedies The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic with Steve Zissou. Hij gaat met The Darjeeling Limited op dezelfde voet verder. Komedie die soms aan slapstick grenst met een dikke ontroerende rand.

STERREN ****

EXTRA'S
De korte film Hotel Chevalier en een documentaire.

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer:

Reageren