The Dictator op televisie

Aladeen is niet het beste typetje van Sacha Baron Cohen, maar er valt wel genoeg te lachen in de film The Dictator die door RTL 5 wordt uitgezonden.

Sacha Baron Cohen is een komische held. Hij bedacht en speelde typetjes als de blanke rapper Ali G, Kazachstaanse botte boer Borat en de Oostenrijkse ├╝berhomoseksuele modeontwerper Bruno.

Admiraal-generaal Aladeen

Baron Cohens volgende typetje was admiraal-generaal Aladeen, alleenheerser van de fictieve Noord-Afrikaanse republiek Wadiya in The Dictator. Aladeen wordt naar de Verenigde Staten geroepen om verantwoording af te leggen over zijn nucleaire ┬şprogramma. Zijn oom denkt ondertussen dat hij Aladeen heeft geliquideerd en laat zijn plek innemen door een dubbelganger, die in het echt een achterlijke geitenherder is.

Veel te lachen

De echte Aladeen ontsnapt en maakt vrienden in een ecovriendelijke winkel in New York, waar iedereen zich suf lacht om zijn politiek incorrecte uitspraken. Aladeen is niet het beste typetje van Baron Cohen en de grappen zijn af en toe veel te plat, maar gelukkig valt er ook nog genoeg te lachen. En hard ook.

The Dictator is om 20:30 uur te zien op RTL 5 op vrijdag 11 april.

Reageren