The Golden Compass

Het twaalfjarige weesmeisje Lyra leeft in een parallelle wereld. In Lyra’s wereld worden steeds meer kinderen ontvoerd en wanneer haar beste vriend slachtoffer wordt, bestluit Lyra eens haarfijn uit te zoeken waar al die kinderen blijven.

GENRE
Fantasy

REGIE

Chris Weitz

MET
Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Dakota Blue Richards e.a.

VERHAAL
Het twaalfjarige weesmeisje Lyra (Dakota Blue Richards) leeft in een parallelle wereld en heeft net als iedereen aldaar een daemon (een soort dier dat de ziel van een mens draagt). In Lyra's wereld worden steeds meer kinderen ontvoerd en wanneer haar beste vriend slachtoffer wordt, bestluit Lyra eens haarfijn uit te zoeken waar al die kinderen blijven.
Ze heeft een belangrijk hulpmiddel: een gouden kompas dat antwoord geeft op alle vragen. De oom van Lyra, Lord Asriel (Daniel Craig) gaat mee op reis. Samen moeten ze zich de boze feeks Marisa Coulter (Nicole Kidman) een kopje kleiner zien te maken.

OORDEEL
Hier is veel geld ingepompt, dat zie je zo. De animaties van de daemons zijn zeer overtuigend en de film (waarvan het de bedoeling is dat het een trilogie wordt) heeft Lord of the Rings-achtige proporties. Maar een kassucces werd het niet. Dat komt wellicht omdat het verhaal je nooit echt bij de lurven pakt. Maar hoofdrolspeelster Dakota Blue Richards is in haar debuut een ware ontdekking.

EXTRA'S

Maar liefst elf documentaires waaronder Het boek, Op zoek naar Lyra Belacqua, De ontwikkeling van het kompas en het creëren van een parallelle wereld.

NU te huur en te koop

Reageren