The Invasion

Een Amerikaanse spaceshuttle stort neer op aarde. Dat is niet best, maar erger is dat er een buitenaards virus is meegekomen. Een ieder die daarmee besmet wordt verandert in een emotieloze zombie.

GENRE
Science fiction

REGIE
Oliver Hirschbiegel

MET
Nicole Kidman
Daniel Craig
Jeremy Northam
Jackson Bond e.a.

VERHAAL
Een Amerikaanse spaceshuttle stort neer op aarde. Dat is niet best, maar erger is dat er een buitenaards virus is meegekomen. Een ieder die daarmee besmet wordt verandert in een emotieloze zombie. Het virus grijpt snel om zich heen en psychiater Carol Bennell (Nicole Kidman) heeft als een van de eersten door dat het foute boel is. Samen met haar vriend Ben (Daniel Craig) probeert Carol uit handen te blijven van dit nieuw soort mens. Maar eerst moet ze haar zoontje Oliver nog zien te redden van de zombies.

OORDEEL
Dit is de vierde verfilming van het boek The Bodysnatchers. Helaas is het een volledig overbodige. En het is overduidelijk wat er mankeert aan The Invasion. Hij is niet eng. Wel een beetje vies. Het virus wordt namelijk overgedragen door middel van braaksel. Al met al is het een middelmatige actiefilm geworden met overbodige autoachtervolgingen. En Nicole Kidman’s dagen als actrice zijn geteld. Haar gezicht is inmiddels zo strak gespoten dat elke expressie onmogelijk is.

Reageren