The X-Files - I want to believe

16 januari 2009 14:57 | film | Door Televizier

Mulder en Scully zijn tegenwoordig FBI-agenten af. Wanneer een FBI-agente vermist wordt, vraagt de FBI aan Scully om Mulder toch over te halen samen de zaak op te lossen. Ze krijgen hulp van de pedofiele, helderziende priester Father Joe, in wie Mulder wel gelooft en Scully vanzelfsprekend niet.

GENRE
Science fiction

REGIE
Chris Carter

MET
David Duchovny, Gillian Anderson, Billy Conolly, Amanda Peet e.a.

VERHAAL
Fox Mulder (David Duchovny) en Dana Scully (Gillian Anderson) zijn tegenwoordig FBI-agenten af. Dana is een chirurg in een ziekenhuis en Mulder is een kluizenaar die niets meer te maken wil hebben met zijn vroegere werkgever.

Wanneer een FBI-agente vermist wordt, vraagt de FBI aan Scully om Mulder toch over te halen samen de zaak op te lossen. Ze krijgen hulp van de pedofiele, helderziende priester Father Joe (Billy Connoly), in wie Mulder wel gelooft en Scully vanzelfsprekend niet.

OORDEEL
Negen seizoenen lang losten Mulder en Scully samen de meest bizarre bovennatuurlijke zaken op in de fantastische serie The X-Files. En het is fijn om te zien dat David Duchovny en Gillian Anderson nog steeds die chemie van vroeger hebben. I want to believe is geen hoogvlieger, maar gewoon een goede thriller die ook nog wat interessante morele vragen opwerpt.

EXTRA'S
Commentaar van Chris Carter en Frank Spotnitz, verwijderde scènes, bloopers, twee documentaires en Dying 2 live van Xzibit.

Bekijk hier de trailer van The X-Files: I Want to Believe:

Meer over