There Will Be Blood

Begin twintigste eeuw is een gouden tijd voor oliezoekers in Amerika. Zo ook voor Daniel Plainview, die het land doorreist op zoek naar het zwarte goud. Daniel is nietsontziend en hebberig tot op het bot. Als hij uiteindelijk de 'oceaan aan olie' vindt die van hem een oliebaron maakt, verliest hij steeds meer van zijn menselijkheid.

GENRE
Drama

REGIE
Paul Thomas Anderson

MET
Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier, Kevin J. O'Connor e.a.

VERHAAL
Begin twintigste eeuw is een gouden tijd voor oliezoekers in Amerika. Zo ook voor Daniel Plainview (Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis) die het land doorreist op zoek naar het zwarte goud. Daniel liegt en bedriegt, is nietsontziend en hebberig tot op het bot. In het Californische plaatsje Little Boston vindt hij uiteindelijk de 'oceaan aan olie' die van hem een oliebaron maakt. Daar komt hij ook als atheïst recht tegenover de plaatselijke predikant Paul Sunday (Paul Dano) te staan die net zo hebberig en monsterlijk is als hijzelf. Naarmate hij ouder wordt, verliest Daniel steeds meer van zijn menselijkheid tot hij nog een keer tegenover Paul Sunday komt te staan.

OORDEEL
Een film van 2,5 uur waarin in de eerste twintig minuten geen woord wordt gesproken die gaat over twee extreem onsympathieke personages: je moet er even zin voor maken. Als dat lukt, word je beloond met een fantastisch geacteerd drama over de slechte kanten van het kapitalisme, godsdienst en de mens in het algemeen.

EXTRA'S
Een making of.

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer van There Will Be Blood:

Reageren