Thomas Acda regisseert Telefilm 2016

4 februari 2015 15:04 | film | Door Televizier

© Greetje Mulder - VARA

De Telefilms van 2015 zijn nog op tv, maar de voorbereidingen voor de reeks van 2016 zijn al in volle gang. Thomas Acda zal een van de films regisseren.

Voor de nieuwe serie Telefilms kwamen 83 voorstellen binnen. Daarvan kozen de publieke omroepen zes plannen, waarbij nu scenario’s worden geschreven.

Mooi

De film die Thomas Acda gaat regisseren heet Mooi. Het is een misdaadkomedie over een overval op een kunstbeurs. Bert Bouma en Jan Harm Dekker schrijven het scenario. Zij werkten eerder samen voor Flikken Maastricht.

De andere Telefilms

Naast Mooi haalden de volgende titels de Telefilm-selectie van 2016:

  • De Grote Zwaan: Een zwart-humoristische thriller over een Amsterdamse schrijver die het mikpunt wordt van een klopjacht vanwege een tas met geld.
  • The Hope Affair: Een film over een carrièrevrouw die verstrikt raakt in het old boys network.
  • Kamp Holland: Jonge Hollandse soldaten in Uruzgan komen in de knel tussen richtlijnen uit politiek Den Haag en de werkelijkheid van de oorlog die zij vechten in Afghanistan.
  • Op De Dijk: Vijftien jaar na de brand keert visser Johan terug naar geboortedorp Volendam; daar blijken zijn oude wonden nog niet geheeld.
  • Sam en Moos: Een koosjere komedie waarin liefde en humor belangrijker zijn dan uiterlijke schijn.

Wie in de Telefilms gaan spelen, is nog niet bekend.

Thomas Acda

De film Mooi is Acda’s eerste regieklus. Acteren is wel al bekend terrein voor hem. Hij speelde in de films All Stars en Alles Is Liefde en in de series PenozaBureau Raampoort en Jeuk. Ook was hij te zien als teamcaptain bij Dit Was Het Nieuws. Nog even vormt hij samen met Paul de Munnik het cabaret- en muziekduo Acda en De Munnik. Ze zijn nu bezig met hun laatste tournee, daarna stoppen ze als duo. Maar Acda zit niet om werk verlegen: Bureau Raampoort krijgt een vervolg en nu kruipt hij dus ook in de regiestoel voor een Telefilm. 

Telefilms van 2015

De huidige reeks Telefilms is de komende weken nog elke zaterdagavond te zien op tv. Het grootste succes van dit jaar is Aanmodderfakker, bekroond met een Gouden Kalf voor beste film. Aanmodderfakker wordt uitgezonden op 21 februari om 20.00 uur op NPO 3.

Lees ook: Thomas Acda stopt met Dit Was Het Nieuws.

Meer over