Toen Was Geluk Heel Gewoon, de Film binnenkort in de bioscoop

25 maart 2014 11:01 | film | Door Televizier

De film die gebaseerd is op de comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon, is binnenkort te zien in de bioscoop. Vijftien jaar lang, was de serie over het ‘gewone leven’ erg populair op de Nederlandse televisie.

Triple Entertainment meldt, dat de film Toen Was Geluk Heel Gewoon verder gaat waar de serie stopte, in 1974. Het moment waarop de WK-finale tegen Duitsland net verloren is. Jaap Kooiman (Gerard Cox) gooit de televisie van ellende maar uit het raam, maar laat daar nou net het hondje van zijn schoonmoeder (Coby Timp) onderdoor lopen, oeps! Daarmee begint alle ellende. Ingrediënten voor een komische, spannende en ontroerende familiefilm.

De serie

In de serie, die van 1994-2009 op de buis was, volgen we het leven van Jaap en Nel Kooiman in de jaren 50. Jaap is een eigenwijze buschauffeur bij de RET in Rotterdam. Hij doet er alles aan om promotie te krijgen. Simon Stokvis, de bovenbuurman van Jaap en Nel is putjesschepper en neemt Jaap regelmatig in de maling.

Acteurs

Net als in de serie is in de film alles lekker kneuterig en is de Rotterdamse humor niet van de lucht. Hoofdrollen zijn er wederom voor Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier. Andere acteurs die in de film voorbij komen zijn Edo Brunner, Ton van der Velden, Khaldoun Elmecky en Ton Kas.

De film komt 10 april uit in de bioscoop.

Toen Was Geluk Heel Gewoon won in 1999 de Gouden Televizier-Ring.

Meer over