Tv-drama Vrij wint Duitse prijs

Het Nederlandse televisiedrama Vrij van regisseur Martijn de Jong en scenarist Laura van Dijk won afgelopen week de Independence Award van het Oldenburg International Film Festival in Duitsland.

Het festival van Oldenburg is één van de belangrijkste herfstfestivals voor onafhankelijke films naast die van Venetië en Toronto.

Bijzondere band

Vrij gaat over een fantasierijk tienjarig meisje (Ysa Dekker) dat haar spreekbeurt wil houden over moordenaars. Ze zoekt contact met een levenslang veroordeelde gevangene, genaamd Kevin (Mads Wittermans). Door hun pencontact bloeit een bijzondere vriendschap op tussen de twee. Naarmate ze sterker naar elkaar toe groeien, wordt Kevin steeds meer met zijn levenslange lot geconfronteerd.

Wie weet nog meer…

De Independence Award hoeft niet de enige prijs voor het drama te zijn. Vrij kan nog meer prijzen in de wacht slepen. Zo is Vrij ook geselecteerd voor de competitie van het internationale filmfestival van Nice, hét festival dat gespecialiseerd is in Europese korte films. Dit jaar vindt het Franse spektakel tussen 9 en 16 oktober plaats. Bovendien is het scenario van Vrij genomineerd voor de Prix Genève in de categorie Meest Vernieuwende TV Fictie Script 2015. Wittermans ontving al eerder een Gouden-Kalf nominatie voor zijn hoofdrol.

Lees ook:
The Voice valt opnieuw in de prijzen

Reageren