Tv-première ontroerende en vrolijke film Intouchables

In Nederland werd het ontroerende Intouchables de best bezochte Franse bioscoopfilm ooit. En daar is een heel goede reden voor.

Intouchables deed niet alleen de harten van Nederlandse bioscoopbezoekers smelten; in Frankrijk zelf was de film natuurlijk al een hit en in totaal kochten meer dan 30 miljoen West-Europeanen een kaartje voor het verhaal over de ­Afrikaanse immigrant en de invalide Westerse rijkaard die vrienden voor het leven worden. 

Vreemde combinatie

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Intouchables zit erin dat het waargebeurd is. De kansarme, criminele, Senegalese immigrant Driss solliciteert als verzorger van de volledig verlamde Philippe. Die kan wel wat vermaak gebruiken in zijn saaie en geregelde leven en neemt Driss aan.

Hechte band

Vanaf dat moment ontwikkelt zich een band tussen de twee mannen die niemand voor mogelijk had gehouden. Driss is de enige die Phillipe zonder medelijden behandelt en maakt grove grappen over zijn handicap. Precies wat Phillipe nodig heeft.

Boekverfilming

In het echte verhaal was de Senegalees een Algerijn, die Abdel heet. Hij schreef een boek over zijn leven waarmee hij de echte Phillipe wilde bedanken; Intouchables is weer gebaseerd op het boek dat ­Phillipe (ooit de rijkste man van Frankrijk) heeft geschreven over zijn tijd met Abdel.

Hoe is het nu

Abdel woont inmiddels in Algerije, en Phillipe resideert tegenwoordig in Marokko. Daar woont hij met zijn nieuwe vrouw en hun twee geadopteerde dochtertjes. Abdel en Philippe hebben nog steeds een hechte band.

Intouchables is maandag 21 april te zien op Nederland 2 om 20:20 uur.

Meer over: