TV-serie: Doris - Review seizoen 1

16 november 2013 11:55 | film | Door Televizier

Tjitske Reidinga speelt de hoofdrol in de romantische komedieserie Doris. Ze kreeg carte blanche voor de serie en dat is uniek in Nederland.

NET 5 wilde zo graag een serie met Tjitske Reidinga dat ze de actrice helemaal vrij lieten. Zij mocht dus zelf de schrijver en de acteurs kiezen. Tjitske is sinds Gooische vrouwen namelijk een van de populairste actrices van Nederland en dan verdien je een eigen serie. Het werd Doris, een comedy/dramaserie over een net gescheiden vrouw die met haar twee puberkinderen een nieuw leven probeert op te bouwen. En dat gaat met vallen en opstaan. Doris moet wennen aan het ­stadse bestaan en heeft ineens een stuk minder te besteden, maar vindt gelukkig steun bij haar goede vriend Tim.

Doris werd op tele­visie niet zo goed bekeken als Net 5 had gehoopt, maar dat betekent niet dat de serie niet de moeite is. Integendeel. Tjitske Reidinga is grappig en innemend als altijd, er wordt af en toe een traantje weggepinkt en het ­personage Doris moet wel herkenbaar zijn voor veel vrouwen.

Credits
Met: Tjitske Reidinga, Jacob Derwig, Gijs Scholten van Aschat, Monique van de Ven e.a.

Sterren
3 van de 5

Meer over