In The Family Circle

Twee prijzen voor jeugdfilm Taiki op Russisch filmfestival

15 juli 2019 15:46 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Gerko Jonker
Op het Russische filmfestival In The Family Circle is Taiki in de prijzen gevallen. De jeugdfilm, met daarin onder anderen Jennifer Hoffman en Tibor Lukács, kreeg de publieksprijs en regisseur Mirjam de With werd onderscheiden met de prijs voor beste regie.

Hoffman en Lukács spelen in Taiki de rol van de ouders van de negenjarige Bruno (Pepijn van der Sman). De jongen wil in plaats van op vakantie met het gezin thuis blijven om te gamen met zijn digitale vriend Taiki. Tijdens de autorit naar Zweden toe is Bruno vrijwel onhandelbaar, waarna hij door zijn ouders uit de auto wordt gezet. Als ze hem later willen ophalen, is Bruno verdwenen en begint de zoektocht in het Zweedse woud.

Taboe

“Ik hoop dat Taiki zowel kinderen als ouders heeft geïnspireerd om met elkaar verbonden te blijven. We merkten dat het voor ouders een geruststelling is dat andere ouders ook fouten maken. Iedereen gaat weleens de mist in en dat mag je jezelf en elkaar vergeven. De film doorbreekt in die zin een taboe: in familiefilms zie je niet vaak dat ouders over de schreef gaan", zegt Jacomien Nijhof, manager Content Innovatie op de website van de EO, die medeverantwoordelijk was voor de productie.

Prijzen

Hoffman weet ook met Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess, een andere familiefilm, prijzen te pakken. De actrice werd ook genomineerd voor haar rol in De Luizenmoeder, maar in de categorie Zilveren Televizier-Ster Actrice moest Hoffman het afleggen tegen Luizenmoeder-collega Ilse Warringa.

Meer over