Oorlog

Twee topfilms op televisie op 4 mei

4 mei 2020 15:11 | film | Door Irma Tomas

© 2016 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC and Ratpac Entertainment, LLC
Het is moeilijk kiezen vanavond. Op NPO 3 en SBS6 zijn twee geweldige oorlogsfilms te zien, meteen na de Dodenherdenking op de Dam. 

NPO koos voor de première van Bankier van het verzet, het waargebeurde verhaal over de broers Walraven en Gijsbert van Hall die het verzet o.a. van geld voorzien door tientallen miljoenen guldens de Nederlandsche Bank uit te smokkelen. Het gaat om de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis. En dat doen de mannen met gevaar voor eigen leven. De hoofdrollen zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Pierre Bokma. 

NPO 3, 20.30 uur

Dunkirk

SBS6 heeft een topper te pakken met Dunkirk van regisseur Christopher Nolan over de evacuatie van ruim driehonderdduizend Engelse militairen uit de Noord-Franse havenstad aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. De militairen zitten als ratten in de val nadat Duitse troepen steeds verder in hun richting oprukken. Nolan vertelt de evacuatie vanuit drie gezichtspunten: het land, de zee en de lucht. Extra leuk: er werd ook gefilmd op het IJsselmeer. 

SBS6, 20.20 uur

Meer over