Nederlandse film Vaders & Zonen met Fedja van Huêt op Videoland

20 juni 2022 10:41 | film | Door Irma Tomas

© Videoland
Fedja van Huêt en Guido Pollemans spelen in de tragikomische Videoland-film Vaders & Zonen twee broers die teren op het pensioen van hun vader. Maar als die overlijdt, moeten ze vervanging vinden.

Loet (Fedja van Huêt) is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie (Guido Pollemans) thuis bij hun dominante vader Baltus. De zoons leven van hun vaders uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de tv zit.

Pa in de vriezer

Wat nu? De broers hebben hun hele leven gehoord dat ze niks kunnen en zijn nooit verder dan de plaatselijke supermarkt gekomen. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa even in de vriezer. 

Kees Hulst

Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even voor kan doen als Baltus. In de bejaarde Rink-Jan (Kees Hulst) vinden ze hun perfecte tijdelijke vader, maar hij heeft zo zijn eigen agenda om ze te helpen. Toch zou hij wel eens de vader kunnen zijn die de broers heel hard nodig hadden.

Cast

Ook Sanne Samina Hanssen, Anneke Blok, Beppie Melissen en Mariana Aparicio Torres zijn te zien in Vaders & Zonen die vanaf 5 augustus te zien is bij Videoland.

Meer over