Verkiezing grootste filmschurk: nominaties Gouden Gluiperd bekend

Televizier heeft natuurlijk de Gouden Televizier-Ring, maar er is momenteel ook nog een andere verkiezing bezig. Onze lieve vrienden van TVFilm zijn op zoek naar de beste Nederlandse filmschurk.

De Gouden Gluiperd is de award voor de acteur die de beste bad guy neerzet in een Nederlandse film. Na de voorronde, bestaande uit 24 genomineerden, zijn vijf acteurs overgebleven. Een van hen mag op 1 oktober De Gouden Gluiperd in ontvangst nemen.

Het publiek bepaalt wie er met de felbegeerde award naar huis gaat. De stemmers maken bovendien kans op prachtige prijzen. Wacht dus niet langer en breng je stem uit! 

De Gouden Gluiperd op het Nederlands Film Festival

De uitreiking vindt plaats tijdens de jubileumavond van TVFilm in het Utrechtse Pathé Rembrandt en maakt onderdeel uit van het Nederlands Film Festival. Stemmen kan tot maandag 29 september.

Dit zijn de 5 genomineerde acteurs:

Nummer 1: Dragan B.

Afbeelding

Dragan Bakema is genomineerd voor zijn rol als Michael in Loverboy (2003). TVFilm schrijft: "Moeders, houd uw dochters binnen, want met deze aalgladde glibber in de buurt is geen meisje veilig." Foto: René de Haan - VPRO

Nummer 2: Tygo G.

Afbeelding  
Tygo Gernandt is genomineerd voor zijn rol als Maikel in Van God Los (2003). TVFilm schrijft: "Geen normale crimineel meer, maar een regelrechte psychopaat die al zijn maten meesleept in een neerwaartse spiraal van geweld. Eén blik in die ogen en je keuze is niet moeilijk meer."

Nummer 3: Thom H.

Afbeelding

Thom Hoffman is genimineerd voor zijn rol als Hans Akkermans in Zwartboek (2006). TVFilm schrijft: "Denk je met een held te maken te hebben... Nee hoor, toch weer zo’n smerige collaborateur. Dat verdient een stem." Foto: A-Film

Nummer 4: Theo M.

Afbeelding

Theo Maassen is genomineerd voor zijn rol als Johan van der S. in TBS (2008). TVFilm schrijft: "Je zou bijna sympathie voor deze creep krijgen. Doe het niet, en straf hem met De Gouden Gluiperd. Zal ’m leren." Foto: Pupkin Film 

Nummer 5: Huub S.

Afbeelding

Huub Stapel is genomineerd voor zijn rol als Sint Niklas in Sint (2010). TVFilm schrijft: "Wie is toch die man die ons ieder jaar cadeaus geeft? Niet de echte Sint dus, want die trekt bij volle maan moordend door de straten. Prijzenswaardig slecht." Foto: A Film.

Leuk deze verkiezing van de grootste film-gluiperd, maar je moet natuurlijk ook niet vergeten te stemmen voor de Gouden Televizier-Ring 2014.

Reageren