Veronica Mars-film eenmalig in de Nederlandse bioscoop

14 maart 2014 12:35 | film | Door Televizier

De langverwachte Veronica Mars-film verschijnt op 20 maart eenmalig op het Nederlandse doek. De film zou eigenlijk niet naar Nederland komen, maar door een petitie kunnen fans toch naar de film.

Op 14 maart gaat de Veronica Mars-film in première in een groot aantal landen, maar niet in Nederland. Fans van de serie staken daar een stokje voor en hebben er via een petitie voor gezorgd dat de film eenmalig in de Nederlandse bioscoop te zien is, zo meldt het ANP.

Crowdfunding

Dat er een film van de serie Veronica Mars is gemaakt is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Tussen 2004 en 2008 was de serie te zien, maar wegens tegenvallende kijkcijfer werd het ondanks protesten van de kijkers van de buis gehaald. Jarenlang probeerden fans ervoor te zorgen dat er toch een vervolg van de serie zou komen. Via crowdfunding haalden zij bijna 6 miljoen dollar op, waardoor de film nu toch een feit is. 

Advocate

In de film werkt de heldin, die in de serie privédetective was, inmiddels als advocate. Ze keert terug naar haar oude woonplaats Neptune als haar ex Logan van moord wordt verdacht. De rol van Veronica Mars wordt gespeeld door Kristen Bel die haar bekendheid voornamelijk aan de serie dankt.

Op doek of dvd

Wie erbij wil zijn op 20 maart kan via verschillende websites meedoen aan prijsvragen. Fans die de film op 20 maart moeten missen kunnen terecht bij VOD, waar de film beschikbaar is. Verder is er vanaf 7 mei een bioscoopversie op dvd.

Meer over