Viaplay maakt kerstfilm met Georgina Verbaan en Remy Bonjasky

16 februari 2023 09:23 | film | Door Irma Tomas

© Viaplay
Een goeie kerstfilm is nooit weg en Viaplay is van plan om er eentje te maken. Een Nederlandse nog wel, mét sterrencast. De opnamen van de nog naamloze kerstfilm zijn inmiddels begonnen.

Dit zijn de acteurs die dezer dagen in de kerstsfeer moeten zien te komen: Jacqueline Blom, René van Zinnicq Bergmann, Kiefer Zwart, Stefanie van Leersum, Georgina Verbaan, Robbert Bleij, Barbara Sloesen, Oscar Aerts, Tim Haars en Remy Bonjasky. En dat is nog maar een gedeelte van de cast, de rest wordt later bekend. 

Love Actually

De goede verstaander weet wat een dergelijke grote sterrencast betekent. Het wordt een mozaïekfilm à la Love Actually met veel verschillende verhaallijnen die op het einde grotendeels bij elkaar komen. Debuterend regisseur Michael Middelkoop vertelt waar de film over gaat: "Het is een komische mozaïekfilm over een familie die in de aanloop naar hun jaarlijkse kerstdiner allemaal volledig de plank misslaan in een wereld waar ze goed proberen te doen.

Heel Nederland herkent zichzelf

De film gaat over meningen, ongemak, zwarte schapen, ons zelfverklaarde goede gedrag en de grens waarop we die verliezen. Rond kerst zien we graag de beste versie van onszelf aan tafel schuiven met familie en vrienden, maar in deze film zetten we dat compleet op z’n kop. Het is een film waar heel Nederland zich in kan herkennen."

De producenten noemen het script 'vlijmscherp' en 'supergrappig' dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Een releasedatum is nog niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld ergens begin december worden. 

Meer over