Met Georgina en Peter Pannekoek

Videoland presenteert drie original films met Nederlandse topacteurs

24 augustus 2021 11:04 | film | Door Irma Tomas

© Videoland
Videoland heeft met hun Videoland Academy drie Nederlandse sci-fi speelfilms gemaakt met grote namen als Georgina Verbaan, Nasrdin Dchar en Peter Pannekoek. Ze gaan allemaal in première op 27 september. 

De Sterfshow

Thriller over realityshow De Sterfshow waar wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden. Als Salman Seegers als patholoog wordt ingezet voor De Sterfshow, geniet hij van zijn nieuwe status als BN'er. Alles gaat lekker tot zijn zoon door een viral video bovenaan de Sterflijst komt te staan... Nasrdin Dchar, Meral Polat, Victoria Koblenko, Isa Hoes, Abbey Hoes en Peter Pannekoek spelen de hoofdrollen.

Indringer

Op een stormachtige nacht spoelt op een klein eiland midden in de Noordzee een vreemd wezen aan dat wordt gevonden door Ella (34) en Alex (40) die de enige bewoners zijn van het eiland waar ze onderzoek doen naar genetisch gemodificeerde gewassen. Alex ontwikkelt al snel een fascinatie voor het wezen. Ella heeft haar twijfels en ziet een verband tussen het wezen en het feit dat ze onlangs, op onverklaarbare wijze, alle contact met de buitenwereld hebben verloren. Terwijl de grens tussen realiteit en illusie vervaagt, begint de griezelige situatie uit de hand te lopen. Maarten Heijmans en Charlie Chan Dagelet spelen de hoofdrollen.

Verdwenen Dagen

Simone (35) leeft voor haar werk bij de futuristische startup Morpheus, waar je in Virtual Reality je mooiste herinneringen kunt herbeleven. Als tegenspeler gidst ze cliënten door de herinnering heen - zo ook door die van de zestigjarige Lynn die daar nog een brutale tiener is op een camping in de jaren 90. Alles gaat volgens plan totdat  Simone mee de herinnering wordt ingetrokken en blijkt dat Lynn aan vroege dementie lijdt. Georgina Verbaan en Maya Harriford-McLaren spelen de hoofdrollen.

Meer over