Zwarte magie, tijdreizen en slapeloze nachten

Videoland komt in september met 3 nieuwe Modern Fantasy-films

16 augustus 2022 14:06 | film | Door Judith Regeling

© Videoland
Fans van Modern Fantasy-films kunnen vanaf komende maand terecht bij Videoland. De streamingdienst heeft namelijk met hun Videoland Academy drie speelfilms gemaakt in dit genre. Ze gaan allemaal op 25 september in premiére.

De hoofdrolspelers zijn niet mis. Onder meer GTST-actrice Stephanie van Eer (Black Girl Magic), Jeroen Spitzenberger (Dormis) en Julia Akkermans (Op Tijd Terug) spelen de hoofdrollen.

Lees ook: Dit waren de Videoland Academy-films vorig jaar 

Black Girl Magic

Black Girl Magic belooft een spannend drama te worden met horror-elementen over de vriendschap tussen de Surinaamse vriendinnen Zohra en Suzette. Deze band wordt flink op de proef gesteld wanneer Zohra ontdekt dat haar vriendin over magische krachten beschikt. Deze onzekere meid wil dat zelf ook graag, maar die stap daarnaartoe had ze beter niet kunnen zetten. Haar magische krachten veranderen haar namelijk langzaam maar zeker in een op macht belust monster. Is er nog een uitweg of is het einde nabij voor Zohra?

Op Tijd Terug

In de Videoland-film Op Tijd Terug staat een ander bekend fenomeen uit fantasy-films centraal: tijdreizen! Als hoofdpersonage Olivia ontdekt dat ze dit kan, ziet ze een kans om een onzalige fout te herstellen en haar grote liefde Lars terug te winnen. Ze besluit alle gênante en pijnlijke momenten uit haar leven met Lars die hun relatie onderuitgehaald hebben, terug te draaien. Alleen de vraag is of ze daar goed aan doet. Het tijdreizen verandert namelijk alles, maar niet hoe ze had gedacht.... 

Dormis

Tot slot is daar Dormis, een film waar je hopelijk niet zo moe van wordt als de hoofdrolspeler is. Vincent de Waal heeft geen idee meer wanneer hij voor het laatst geslapen heeft. Na alles geprobeerd te hebben, meldt hij zich bij Dormis: een stijlvolle slaapkliniek die hem af zou kunnen helpen van de vreemde, beangstigende beelden die hem 's nachts wakker houden. Maar hoe hard Vincent ook zijn best doet, het blijft zonder resultaat.

Tot hij de mysterieuze Evi ontmoet, die de perfecte wereld van Dormis aan flarden scheurt. Heeft Vincents vermoeidheid hem gek gemaakt? Of verbergt Dormis een duister geheim?

Black Girl Magic, Op Tijd Terug en Dormis gaan op 25 september in première bij het Nederlands Film Festival en zijn vanaf 18:00 uur te zien bij Videoland. 

Meer over