Wanted

Wesley Gibson (James McAvoy) is een gefrustreerde loonslaaf met een niet te benijden leven. Zijn baas is een tiran en zijn beste vriend gaat vreemd met Wesley's vriendin.

GENRE
Actie

REGIE
Timur Bekmambetov.

MET
Angelina Jolie
James McAvoy
Morgan Freeman
Terence Stamp e.a.

VERHAAL
Wesley Gibson (James McAvoy) is een gefrustreerde loonslaaf met een niet te benijden leven. Zijn baas is een tiran en zijn beste vriend gaat vreemd met Wesley's vriendin. In de lokale apotheek loopt hij de wonderschone en zeer stoere Fox (Angelina Jolie) tegen het lijf.

Zij vertelt hem dat zijn vader een huurmoordenaar was voor een clubje dat The Fraternity heet en al eeuwen mensen liquideerde die dat verdienen. Wesley besluit zijn kantoorleven in te ruilen voor de keiharde opleiding tot huurmoordenaar, zodat hij op zijn beurt weer de moordenaar van zijn vader te grazen kan nemen.

OORDEEL
Dit is zo'n film waarbij je maar één ding kunt doen: je verstand op nul zetten en de boel over je heen laten komen. Alles in Wanted gaat in de vijfde versnelling.

De special effects en sommige scènes, vooral die ene waarin James McAvoy in een auto stapt zonder dat deze stopt, zijn onwaarschijnlijk goed. Verder is Wanted extreem gewelddadig, extreem oppervlakkig en extreem spectaculair. En dat kan soms best lekker zijn.

EXTRA'S
Op de twee disc-set teveel om op te noemen, o.a.: Behind the scenes of the Viper, Cast en personages, Stunts on the L Train, Special effects, The origins of Wanted: bringing the graphic novel to life en Through the eyes of visionary director Timur Bekmambetov.

Bekijk hieronder de trailer van Wanted:

Reageren