Witwasgeld financierde The Wolf of Wallstreet

The Wolf of Wallstreet vertelt het verhaal van Jordan Belfort, een effectenmakelaar die zich schuldig maakte aan fraude en het witwassen van geld. Maar wat blijkt nu? De film over de Wolf is ook gemaakt met 'fout' geld. 

De Amerikaanse autoriteiten zijn van mening dat het geld dat is gebruikt voor de financiering van de film afkomstig is uit een investeringsfonds van de Maleisische staat. Niet alleen The Wolf of Wallstreet is gefinancierd met het geld: luxe appartementen, een vliegtuig en schilderijen van Van Gogh en Monet stonden op het verlanglijstje.

Royalties

De overheid van de Verenigde Staten is nu van plan om 1 miljard dollar aan bezittingen in te nemen. Daar blijft het niet bij, want ook de royalties van The Wolf of Wallstreet willen de Amerikanen claimen. 

Wegsluizen van geld

Het geld dat is gebruikt voor de film met Leonardo DiCaprio is afkomstig uit het 1MDB-fonds. Dit fonds is in 2009 in het leven geroepen door de Maleisische premier Najib Razak om economische projecten te kunnen realiseren. Volgens Amerika zijn er miljarden dollars via dit fonds weggesluisd naar bankrekeningen over de gehele wereld. 

Reageren