YouTuber Dylan Haegens krijgt eigen bioscoopfilm

19 maart 2018 11:55 | film | Door Televizier

© ©Reinier Bergsma

YouTube-sensatie Dylan Haegens krijgt een eigen film. De Film van Dylan Haegens is de eerste bioscoopfilm over een Nederlandse YouTuber. Dylan speelt zelf de hoofdrol.

Dylan Haegens en Just Film Distribution maken vandaag bekend dat de film op 16 augustus in première gaat in de Nederlandse bioscopen. De switch van YouTube naar het witte doek vormt tevens het regiedebuut van de YouTube-ster.

Dylan Haegens

“Ik vind het echt supertof dat we een echte bioscoopfilm gaan maken. Ik ben nu 10 jaar bezig met het maken van video’s op YouTube en dit voelt wel echt als een mijlpaal,” zegt Dylan. Met 1,3 miljoen abonnees op YouTube is hij een begrip in de wereld van Nederlandse social media. Hij beheert de kanalen Dylanhaegens en TeamDylanHaegens. Het jonge talent noemt zichzelf niet direct een vlogger; hij schrijft namelijk sketches en werkt die uit, wat net iets uitgebreider is dan een videodagboek.

YouTube

Dylan begon in 2008 met het uploaden van zijn eerste video’s. Hij verkreeg zijn bekendheid met de populaire top 10 en cliffhanger-video’s met zijn teamgenoten Teun Peters, Rick Vermeulen en zijn vriendin Marit Brugman. “Met de film kunnen we nog meer uitpakken voor onze kijkers en dingen doen die normaal op YouTube niet mogelijk zijn,” zegt de 25-jarige YouTuber. “Ik hoop dat de fans het een te gekke film gaan vinden, maar wij hebben er veel vertrouwen in.”

Opnames

Het scenario van De Film van Dylan Haegens is geschreven door Michiel Peereboom en de regie is in handen van Bas van Teylingen én Dylan Haegens zelf. De opnames starten eind april en de première staat gepland op 16 augustus.

Lees ook: Waar kennen we Dylan Haegens nog meer van? Hij ging door de modder in Mud Masters VIPS!

Meer over