Miauw

Zoë Kravitz speelt Catwoman naast Robert Pattinson in The Batman

15 oktober 2019 17:32 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Universal
Zoë Kravitz wordt de tegenspeelster van Robert Pattinson in The Batman. De Amerikaanse is gecast als Catwoman.

De dertigjarige actrice, eerder te zien in onder andere CalifornicationX-Men: First Class en Big Little Lies, kruipt in de rol van Selina Kyle, die eerder werd gespeeld door onder anderen Julie Newmar, Halle Berry, Michelle Pfeiffer en als laatste door Anne Hathaway. Zoë is de dochter van de Amerikaanse zanger Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet (The Cosby Show).

Ben Affleck

The Batman startte aanvankelijk als project van Ben Affleck, die de film zou gaan regisseren en waarin hij de titelrol zou gaan spelen. De regie droeg Ben over aan Matt Reeves (Planet of the Apes), terwijl hij begin 2019 bekendmaakte zijn handen helemaal van de film af te trekken. In mei van dit jaar werd bekend dat Robert Pattinson, onder meer bekend van Twilight en Remember Me, het superheldenpak aantrekt.

Jonah Hill

Volgens Amerikaanse media is ook Jonah Hill op een haar na rond met Warner Bros voor een rol in The Batman. Hij zou een van de slechteriken gaan spelen in de film die in de zomer van 2021 verschijnt. Jeffrey Wright speelt overigens de rol van commissaris Gordon.

Meer over