13 september uitspraak in Miljoenenjacht-rechtszaak

17 juli 2017 13:43 | informatief | Door Televizier

© RTL

Op 13 september zal de rechter eindelijk uitspraak doen in de slepende Miljoenenjacht-rechtszaak met banketbakker Arrold van den Hurk die in de finale van het spel per ongeluk op de rode knop drukte en met een 'lousy' 125.000 euro naar huis moest.

Op die fatale dag op 3 november 2014 was Arrold lekker op dreef in de finale van Miljoenenjacht tot hij totaal onverwacht het bod van de bank van 125.000 euro accepteerde. Een kapitale blunder, want in de koffer van Arrold bleek later vijf miljoen te zitten. De kandidaat liet meteen weten dat hij door had willen spelen, maar dat mocht niet van de notaris. Niets aan te doen, zou je zeggen. Totdat advocaat Peter Plasman Arrold optelefoneerde en de bakker zijn diensten aanbood.

Spel afmaken

Sindsdien jagen Arrold en Peter onvermoeibaar op de verloren miljoenen. Het liefst ziet Plasman dat Arrold van den Hurk het spel met Linda de Mol mag afmaken (met behoud van zijn 125.000 euro). „Dat kan mooie televisie opleveren.” Endemol wil daar niets weten. Of zoals de advocaat van de producent in de rechtbank zei: „Meneer Van den Hurk wil een spel spelen zonder te kunnen verliezen. Die 5 miljoen was helemaal nog niet van hem, die koffer stond voor de káns op een prijs, meer niet.”

Ik ga door

De rechter doet op 13 september uitspraak. Arrold van den Hurk is al het gedoe nog lang niet zat. In het AD: „Ik ga door. Wat anderen ervan vinden interesseert mij niet.’’

Meer over