Aangepaste programmering wegens Dodenherdenking

4 Mei 2017 10:44 | informatief | Door Televizier

Vanwege de Nationale Herdenking ziet de tv-avond er heel anders uit dan op andere dagen. Alle tv-zenders besteden uitgebreid aandacht aan de Tweede Wereldoorlog. DWDD komt te vervallen.

Daarnaast begint het Journaal van Acht Uur een half uur later, vanwege de uitzending Nationale Herdenking 2017 die tussen 18.45 uur en 20.25 uur is. Alle andere tv-zenders houden ook 2 minuten stilte.

Sonja Barend

Ook daarna is het Tweede Wereldoorlog wat de klok slaat. NPO 1 zendt om 21.55 uur de documentaire Sonja Barend: Vragen zonder antwoord uit. Daarin praat Coen Verbraak met haar over Sonja's vader die door de Duitsers werd meegenomen.

Jodenster

Bij NPO 2 is de documentaire De Oorlogswinter van Roermond te zien. Daarin vertellen overlevenden over de razzia's in de stad. Meteen daarna, om 20.55 uur wordt de docu Voor Joden verboeden uitgezoden. Die film gaat over de Jodenster en hoe het was om die te dragen.

Riphagen

NPO 3 zendt vanaf 20.25 uur de miniserie Riphagen in zijn geheel uit. Riphagen is gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) die een fervent Jodenjager is. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers.

Meer over