Alberto Stegeman naar Hoge Raad vanwege nepbom

27 december 2022 15:39 | informatief | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
In oktober werd Alberto Stegeman in hoger beroep veroordeeld tot een boete van 5000 euro voor het plaatsen van een nepbom op een militair terrein bij ‘t Harde in 2018. Maar dat pikt de journalist niet, hij gaat naar de Hoge Raad.

Stegeman plaatste de tas met stukken draad, hompen klei, een mobiele telefoon en schroeven om in zijn programma Undercover in Nederland aan te tonen dat de beveiliging zo lek was als een mandje. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie moest eraan te pas komen en bovendien had Stegeman volgens de rechtbank mensen de stuipen op het lijf gejaagd met zijn actie. 

Lees ook: Alberto Stegeman mag nog een tijdje door met Undercover in Nederland

Flauw en onbegrijpelijk

Na een tijdje over het vonnis na te hebben gedacht, besloot de presentator in cassatie te gaan bij de Hoge Raad. Bij Shownieuws zei hij het flauw en onbegrijpelijk te vinden dat justitie hem hiervoor heeft vervolgd. "Ik zie niet geen reden om niet in cassatie te gaan. Ik heb nog steeds het gevoel dat het onterecht is. Voor mij is het een principezaak, ik moet me blijven verdedigen. Ik ga liever boeven en oplichters pakken, maar we gaan deze weg in."

De Hoge Raad is het laatste rechtsmiddel wat voor handen is. Als Stegeman wederom wordt veroordeeld, zal hij toch echt moeten betalen. 

Meer over