In Oldebroek

Alberto Stegeman plaatst nepbom voor Undercover in Nederland

30 augustus 2018 10:48 | informatief | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Het was een tijdje rustig rond Alberto Stegeman, maar de tv-maker is zijn streken nog niet verleerd. Hij plaatste een nepbom op een legerbasis in Oldebroek.

Dat deed hij niet voor de lol, Alberto Stegeman wilde bewijzen dat de legerbasis in kwestie haar beveiliging niet op orde heeft. Het liep uiteindelijk behoorlijk uit de hand in het normaal zo rustige Oldebroek, de Explosieven Opruimingsdienst kwam eraan te pas om het pakketje te ontmantelen en hulpdiensten werden ingeschakeld.

De presentator leverde het bewijs op Twitter.

Derde keer

Stegeman kwam in vermomming, zonder pasje en zonder problemen het legerterrein op en liet daar de nepbom achter. In het AD zegt Stegeman dat hij wilde checken of Defensie haar leven had gebeterd door eerdere aandacht van Undercover in Nederland. „Ik heb twee keer eerder een uitzending hierover gemaakt. Tien jaar gelden in Havelte en op de militaire vliegbasis Woensdrecht. Twee jaar geleden ben ik op de grootste legerbasis in Oirschot geweest. Wij vonden het wel tijd worden om te checken of de beveiliging nu beter zou gaan.”

Undercover in Nederland

Stegeman liet een foto bij de nepbom achter zodat autoriteiten wisten wie erachter zat, maar dat zal ze waarschijnlijk niet milder stemmen.

De bewuste aflevering van Undercover in Nederland is op vrijdag 31 augustus, 21.30 uur op SBS 6

Meer over