Formule 1 en meer

Alles wat je moet weten over streamingdienst Viaplay

28 februari 2022 14:11 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Op 1 maart start de nieuwe streamingdienst Viaplay in Nederland. Vooral de beelden van de Formule 1 moet de Nederlandse huishoudens over de streep trekken, maar Viaplay gooit ook series en films in de strijd.

Viaplay kocht tot nu toe de rechten van de Formule 1, het WK Darts, de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga.

Toch houdt het daar niet bij op: Viaplay gaat ook films en series streamen. De dienst heeft nogal wat eigen producties uit Zweden, waar het vandaan komt, en uit de rest van Scandinavië. Maar om nog wat aantrekkelijker te worden voor toekomstige abonnementhouders voegt Viaplay daar ook het serie- en filmaanbod van de Amerikaanse streamingdienst Starzplay bij. 

Formule 1

De belangrijkste trekker wordt toch de Formule I. Tot nu toe konden Nederlandse Formule 1-fans terecht bij Ziggo voor hun portie Max Verstappen en Lewis Hamilton. Maar vanaf het nieuwe seizoen (start 20 maart 2022) wordt dat toch echt Viaplay. En dat is niet de enige verandering. De Zweden besloten een heel nieuw duo het commentaar te laten verzorgen.

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk


Dus geen Olav Mol meer. Het nieuwe duo heet Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. En zij verzorgen samen het commentaar. Presentator Amber Brantsen vertrok bij de NOS om de studio-uitzendingen van de Formule 1-races te presenteren. Ze vervangt daarmee Rob Kamphues. Wie de vaste gasten van Amber worden, is nog niet bekend. Wel bekend is dat Amber een grote Formule 1-fan is. Volgens Amber gaat het nieuwe programma journalistieker en kritischer worden dan we zijn gewend. 

Pitreporter Stéphane Kox


De nieuwe pitreporter wordt Stéphane Kox, zelf ook in bezit van een race-carrière. Zij vervangt Jack Plooij. Stéphane heeft helemaal geen tv- of internet-ervaring, maar de blondine heeft wel als voordeel dat ze meerdere coureurs nog kent uit haar kart-tijd. 

Analisten
Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn volgend jaar de vaste analisten in de studio, zij worden aangevuld met een poule van kenners die af en toe aanschuiven. Rob Kamphues en Robert Doornbos keren in de nieuwe opzet niet meer terug.

Darts

Waar het darts tot nu toe gratis en voor niets was te zijn op RTL 7, moeten de liefhebbers vanaf 2022 uitwijken naar Viaplay om de pijlen de 180 in te zien vliegen. Viaplay heeft de rechten van alle PDC-toernooien waaronder het World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts, de Players Championship en de World Series of Darts Finals.

Prijzen

Een abonnement op de app van Viaplay kost 13,99 euro per maand.

Voor klanten van KPN
Nieuwe klanten van KPN krijgen het abonnement op de videodienst een jaar lang cadeau. Dat is natuurlijk een hele goede deal, zeker voor de vele fans van de Formule 1 die niets van Max Verstappen willen missen.

Bestaande klanten grijpen mis, al komt KPN hen ook tegemoet. Zij krijgen korting op de Viaplay-abonnementsprijs van 13,99 euro en betalen straks 9,99 euro.

Voor klanten van Ziggo
Ter kennismaking krijgen Ziggo-klanten de kans om Viaplay vier maanden te proberen voor in totaal 20 euro (5 euro per maand). Daarna wordt de prijs het gewone 13,99 euro per maand. Bestaande klanten betalen, net als bij KPN, 9,99 euro.

Starzplay

Zoals we eerder al meldden, krijg je ook het aanbod van Starzplay bij je abonnement van Viaplay. Die bieb bestaat voornamelijk uit oudere films waarvan de meeste al eens op tv zijn uitgezonden. Daarnaast is er een klein aantal originals (The Girlfriend Experience, Power, BFM) en kwaliteitsseries als Dr. Death, Castle Rock, The Great, Gangs of London, The Act, Pennyworth en Normal People. Nieuwe exclusieve series zijn in de maak, zoals de politieke thriller Gaslit met Julia Roberts en Sean Penn.

Meer over