Auteur Trumpboek zegt alle interviews af na College Tour

23 februari 2018 14:58 | informatief | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Michael Wolff, de Amerikaanse auteur van de omstreden biografie over Donald Trump, heeft al zijn interviews met de Nederlandse media geannuleerd. De schrijver zou kwaad zijn over de opnames van de Twan Huys-show College tour.

Wolff zou het gevoel hebben “onjuist te zijn bejegend” door Twan Huys en de studenten, schrijft Het Parool. Hij ergerde zich vooral aan de vragen over de relatie tussen Donald Trump en Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. De auteur hielp dit gerucht met zijn biografie over Trump zelf de wereld in. In Fire & Fury schrijft hij dat de twee meerdere keren hebben afgesproken en impliceert hij een mogelijke verhouding.

Vurige sfeer

Critici denken echter dat Wolff feiten heeft verdraaid om een smeuïg verhaal te kunnen brengen. De president zegt dat er niks klopt van het boek en ook Haley ontkent de verhouding. Twan Huys confronteerde Wolff met het wantrouwen, maar dit viel niet in goede aarde. “Toen Huys erop doorging werd de stemming grimmiger,” schrijft Het Parool. “Wolff maakte een sneer over Huys’ interviewkwaliteiten. Even later beledigde hij een studente die hem verweet de reputatie van Haley te hebben beschadigd.”

College tour

Toen de vragen aanhielden bekende de schrijver: "Ik weet niet of Donald Trump een affaire heeft met iemand." Dit was het laatste wat hij erover wilde zeggen. College tour zegt in een reactie dat de studenten best kritische vragen stelden, maar niet te ver zijn gegaan. “Een student vroeg of hij als journalist mocht suggereren dat de president en de ambassadeur een affaire zouden hebben, zonder bronnen te noemen. Op haar reageerde Wolff heel fel," aldus eindredacteur Marij Janssens. "Daarna ging het interview gewoon door. Later begrepen van de uitgever dat hij boos was."

Michael Wolff

De uitzending van College tour met Michael Wolff wordt wel gewoon uitgezonden en is maandag 26 februari om 21.00 uur te zien op NPO 2.

Lees ook: Bestseller over Donald Trump wordt tv-serie.

Meer over