Benefietconcert One Love Manchester op NPO 3

2 juni 2017 16:19 | informatief | Door Televizier

De NTR zendt het benefietconcert One Love Manchester zondag live uit op NPO 3. Dat heeft de omroep vrijdag bekendgemaakt. Het begint om 20.00 uur.

Ariana Grande, The Black Eyed Peas, Katy Perry en Justin Bieber zijn enkele namen die zondag optreden tijdens het concert, waarbij geld wordt ingezameld voor het Manchester Noodfonds van het Rode Kruis. Het concert is georganiseerd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op 22 mei in Manchester vlak na het concert van Ariana Grande.

2,3 miljoen euro

Het event vindt plaats in het Old Trafford Cricket Ground, waar ongeveer 50.000 mensen in kunnen. De tickets voor het evenement waren binnen zes minuten uitverkocht. De BBC verwacht dat het concert zo’n 2,3 miljoen euro gaat opbrengen.

Oasis

Er wordt nog volop gespeculeerd over welke artiesten er precies gaan optreden naast de bevestigde namen. Het gerucht gaat dat de gebroeders Gallagher eenmalig weer als Oasis bij elkaar komen om samen met Coldplay-zanger Chris Martin het nummer Don't look back in anger te zingen. Dit liedje speelde een belangrijke rol bij het rouwproces in Manchester

Bij de aanslag kwamen in totaal 22 mensen om en raakten ruim zestig mensen gewond.

Meer over