Midlifecrisis

Bert van Leeuwen presenteert Mannen in het Wild

30 juli 2019 16:14 | informatief | Door Irma Tomas

© EO/Henrik Hansson
In Mannen in het wild reist Bert van Leeuwen met zes mannen die in een midlifecrisis verkeren naar Italië. Het doel: hun leven veranderen. 

Een op de vier mannen tussen de 40 en de 60 jaar heeft een midlifecrisis. Sommige van hen beginnen een affaire met een lekker jong ding, anderen kopen de bekende Harley Davidson. Bert van Leeuwen probeert te voorkomen dat het zover komt met Olaf (51), Wil (56), Ferdinand (47), Jacob (53), Jan Arie (47) en Gert Jan (47).

Radicaal anders

De EO-presentator gaat met de zes mannen naar Italië waar ze zich moeten zien te redden zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop. Voor de één is een stap in de goede richting al genoeg, voor anderen moet het roer radicaal om op het gebied van werk, relaties, opvoeding en geluk. 

Bert van Leeuwen

Aan de foto te zien, doet Bert van Leeuwen (59) dapper mee met de andere mannen. En volgens hem had de reis ook resultaat. „Voor ons vertrek vroeg ik me af of tien dagen genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Ik snap nu dat dat echt nut heeft. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt, kortom: je komt anders terug.”

Mannen in het wild is vanaf donderdag 5 september te zien op NPO 1

Meer over