BNN-VARA krijgt nieuwe naam en huisstijl

7 Juli 2017 16:48 | informatief | Door Televizier

© Bob Bronshoff

Is het nu BNN-VARA? Of VARA-BNN? Vanaf komend tv-seizoen komt er een einde aan deze verwarring. Dan krijgt de gefuseerde omroep de definitieve naam BNNVARA, samen met een nieuwe huisstijl. 

BNN-VARA wil als één merk verdergaan en geen onderscheid meer maken tussen de twee omroepen. Een programma als De wereld draait door, dat typisch VARA is, wordt vanaf september toch uitgezonden door BNNVARA.

Verschillende merknamen

De omroep wilde eerst nog even afwachten, maar heeft alsnog besloten om de plannen door te zetten: ‘‘De echte aanleiding lag in het feit dat we merkten dat de merknamen BNN, VARA, VARA-BNN en BNN-VARA steeds vaker door elkaar gebruikt werden, door het publiek en door andere media. Dat komt een heldere communicatie over je merk niet ten goede’’, zegt omroepbaas Gerard Timmer tegen Spreekbuis.

Lees ook: Niet alleen BNN-VARA ondergaat een verandering. De wereld draait door ook. 

Sophie Hilbrand

Volgens Timmer valt straks niet alleen de verwarring over de naam weg, maar kan de omroep ook zijn presentatoren breder inzetten: ‘‘Als we voorheen Sophie Hilbrand wilden inzetten voor een onderdeel van Pauw kregen we vragen van leden: zij is toch van BNN en Pauw van de VARA? Die verwarring verdwijnt nu, we zetten een krachtiger, helder beeld neer.’’

Meer over