Bolt en Follender: we waren ernstig in gevaar

25 juni 2017 09:35 | informatief | Door Televizier

© Daniel Ashes/KRO

Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn tijdens hun ontvoering in Colombia ernstig in gevaar geweest. Dat zeiden ze tijdens een persconferentie die werd georganiseerd vlak na hun vrijlating.

"We moesten voor ons leven vechten omdat we de jungle in moesten vluchten voor het leger", zo zei Bolt na de vrijlating. "Wij zijn jongens die wel een beetje kunnen lopen, maar niet zodanig dat we op gympen door de dichtgegroeide jungle kunnen lopen, voor uren achter elkaar."

Overleven

Bolt en Follender gingen op een gegeven moment over op de "overlevingsstand". "We waren erg bang, want je hebt geen idee welke kant het op gaat", aldus Follender. "Als je zoveel wapens om je heen hebt en je niet weet waar je aan toe bent, dan ben je gewoon heel erg bang."

Ook het eten en drinken was niet bepaald een pretje. Toch moesten ze door. "We eten dat verschrikkelijke eten wel en drinken dat verschrikkelijke water wel. We houden zo de moed erin", aldus de Spoorloos-presentator.

Naar huis

De heren willen nu vooral zo snel mogelijk naar huis. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren. Op dit moment zitten ze nog in Colombia.

Meer over