Minder gasten en rubrieken

Café Hendriks & Genee wordt stuk rustiger in tweede seizoen

31 oktober 2019 10:37 | informatief | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Wilfred Geen en Hélène Hendriks hebben zich wat aangetrokken van de kritiek op het eerste seizoen van hun talkshow Café Hendriks & Genee. In de nieuwe reeks doen ze het een stuk rustiger aan. 

Café Hendriks & Genee was zo volgepropt met gasten, items en volkszangers dat er nog maar weinig ruimte was voor een normaal gesprek. Maar dat gaan vanaf aanstaande zondag veranderen. Uitsmijter Willibrord Frequin, die op het eind vertelde wat er goed en fout ging, is gesneuveld in de nieuwe opzet, net zoals sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn die de kijkersvragen deden. 

30 graden

Toch denkt Wilfred Genee dat er meer redenen waren voor de magere kijkcijfers van Café Hendriks & Genee, zo vertelt hij in het AD: „We hebben zeker ook mooie interviews gehad, maar het was juni, elke week 30 graden en er was ook nog eens het WK voetbal voor vrouwen. In zo'n komkommerperiode was het lastig de kijker te bereiken en konden we niet laten zien wat we waard waren.”

Lage kijkcijfers

Volgens Wilfred is er met al deze veranderingen geen enkel excuus meer voor lage kijkcijfers: „Als we nu niet slagen, moeten we dat echt onszelf verwijten.”

Klaas Dijkhoff, Britt Dekker en Paul de Leeuw zijn de gasten in de eerste aflevering van Café Hendriks & Genee op zondag 3 november om 22.30 uur op Veronica. 

 

 

Meer over