Openhartig

Carrie ten Napel kreeg de 'vijfde ziekte' en schrok zich kapot

21 juni 2024 14:18 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© Stijn Ghijsen
Carrie ten Napel kreeg onlangs de schrik van haar leven toen ze ineens haar vingers nauwelijks meer kon bewegen. Het bleek te gaan om de 'vijfde ziekte', zo deelt ze openhartig op Instagram.

In haar post vertelt ze wat het met haar lichaam deed. "Paar weken geleden kreeg ik pijn in mijn handen. Ze werden dik en kon mijn vingers nauwelijks meer bewegen. Daarna mijn armen niet meer optillen. En vervolgens geen trap meer op en af. Schrok mij kapot. Bleek uiteindelijk de vijfde ziekte", zo schrijft de presentatrice.

'Kan hard aankomen'

In de Instagram-post vertelt Carrie wat voor effect het op volwassenen kan hebben. "Kids zaten alleen onder de uitslag en dat was met een belletje naar de dokter afgedaan als een kindervirus. Maar als je het als kind niet doormaakt, komt het bij een volwassen persoon harder aan", schrijft ze. "En gaat het bijvoorbeeld in je gewrichten zitten. Twee weken lastig, maar niet gevaarlijk. Alleen voor een zwangere vrouw en vooral voor het ongeboren kind kan het dus wel gevaarlijk zijn."

Meer over