Claudia de Breij in Zomergasten 2017

3 juli 2017 11:07 | informatief | Door Televizier

© Merlijn Doormernik

De laatste Zomergast van 2017 is Claudia de Breij. De cabaretière die als eerste vrouw in de geschiedenis de Oudejaarsconference mocht maken, stelt op 27 augustus haar favoriete tv-avond samen.

Claudia de Breij werd niet bepaald overvallen door het verzoek van de VPRO om aan te schuiven bij presentatrice Janine Abbring. „Volgens mij bedenk ik al vanaf mijn vijftiende wat ik zou laten zien als ik er ooit in Zomergasten zou zitten. Nu ik éindelijk mag (ik probeer al jaren beroemd genoeg te worden om de eer te verdienen) zijn er een paar klassiekers van vroeger overgebleven waarvan ik nog steeds vind dat iedereen ze moet zien, maar er is vooral veel dat me recent heeft geraakt, in positieve of negatieve zin. Ik verheug me op drie uur lang met Janine Abbring praten over het leven en wat verder ter tafel komt.”

Mag ik dan bij jou?

Claudia de Breij brak in 2002 door bij het grote theaterpubliek met haar voorstelling De wilde frisheid. Sindsdien heeft ze nog zes succesvolle theatervoorstellingen op haar naam staan. Daarnaast is De Breij ook bekend van diverse radio- en tv-programma's en natuurlijk van het lied Mag ik dan bij jou?, dat jaarlijks hoge ogen scoort in de Top 2000.

Vanaf 23 juli ontvangt Janine Abbring op NPO 2 om 20.15 uur achtereenvolgens Rosanne Hertzberger, Eberhard van der Laan, Glenn Helberg, Wim Opbrouck, Frans de Waal en Claudia de Breij.

Meer over