The Gambler

Countryzanger Kenny Rogers (81) overleden

21 Maart 2020 09:11 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© EPA
Kenny Rogers is vrijdagnacht op 81-jarige leeftijd overleden. De countryzanger werd vooral bekend met nummers als Islands in the stream, She believes in me en The Gambler.

Rogers stierf in het bijzijn van zijn familie een natuurlijk dood. De uitvaart van de countryzanger zal in eerste instantie vanwege het coronavirus in zeer kleine kring plaatsvinden. De familie hoopt op een later tijdstip het leven van de zanger te kunnen vieren met zijn vrienden en fans, zo schrijven ze in een verklaring.

100 miljoen platen

Hij zong duetten met andere sterren als Dolly Parton en Sheena Easton, en schreef teksten samen met Lionel Richie. Rogers verkocht in zijn carrière meer dan 100 miljoen platen en werd daarnaast onderscheiden met onder andere drie Grammy’s. In 2016 nam Rogers afscheid van Nederland met een concert in de AFAS Live, toen nog de Heineken Music Hall.

The Gambler

Naast zijn countrymuziek was Rogers ook tekstdichter, fotograaf, zakenman en acteur. Zo opende hij een eigen restaurantketen en was hij in meerdere films te zien. Ook werd er een miniserie gemaakt naar aanleiding van zijn nummer The Gambler, die uiteindelijk de langstlopende miniserie ooit zou worden. 

Meer over