De producent van Floortje over Floortje naar het Einde van de Wereld

In de vierde aflevering van Floortje naar het einde van de wereld bezoekt Floortje Dessing de bevlogen Jamie, die verweesde neushoornkalveren opvangt. Drie vragen aan producent Remco van Puffele.

Wat kunnen we verwachten?
“In Zuid-Afrika bezochten we Jamie in The Rhino Orphanage, dat kalfjes van gestroopte neushoorns opvangt. Haar leven staat geheel in het teken van dieren. Ze begon er als vrijwilliger, nu runt ze het weeshuis. Ze leeft letterlijk en figuurlijk aan het einde van de wereld. Het weeshuis ligt ver weg op de savanne, op een geheime locatie, anders zouden stropers de opvang zeker aanvallen. Om er te komen moet je door allerlei beveiligingszones heen.”

Wat is er bijzonder aan Jamies verhaal?
“Ze is pas 23 en ze zet haar sociale leven opzij voor dieren. Als kijker laveer je tussen verwondering en bewondering, met misschien een zweempje jaloezie. Je wilt weten waarom ze voor die plek en dat leven kiest, hoe houdt ze het vol? Je kunt je er lekker in verplaatsen. Ook jij zou je leven kunnen omgooien. Al doe je het niet, het blijft leuk om erover te fantaseren.”

Geven alle lof en onderscheidingen voor dit programma geen extra druk?
“Nee, Floortje is sowieso al erg gedreven om het programma naar the next level te krijgen. Dit seizoen is daarom iets filmischer, geïnterviewden krijgen iets meer ruimte en Floortje komt iets minder in beeld. Voor deze aflevering zijn we voor het eerst met een Engelse cameraman op pad geweest die veel reisprogramma’s voor de BBC filmt, om nieuwe inspiratie op te doen. Dat klikte. Het succes van het programma maakt ons juist enthousiaster en scherper.”

Floortje aan het einde van de wereld, donderdag -  21.30 uur • NPO 1

Meer over:

Reageren