De Wereld Draait Door krijgt nieuw decor

Bij De wereld draait door is het tijd voor een opfrisbeurt. De talkshow krijgt na de zomerstop een gloednieuw decor. 

Volgens tv-directeur Frans Klein van de NPO betaalt de publieke omroep mee aan het nieuwe decor: ‘‘De VARA heeft gevraagd of wij meefinancieren. Dat doen we, omdat dit een natuurlijk een belangrijk vlaggenschip voor de zender is’’, zegt Klein in het AD. 

Rubrieken

Ook kunnen we nieuwe rubrieken verwachten in het volgende seizoen: ‘‘Maar dat doen we vaker bij een nieuw seizoen. Het wordt geen grootscheepse verandering.’’ Matthijs van Nieuwkerk blijft voorlopig ook aan het hoofd van de DWDD-tafel zitten. Maar wat gaat hij doen als hij straks vier ton van zijn salaris moet inleveren? 

Kritiek

De wereld draait door krijgt de laatste tijd veel kritiek te verduren. Matthijs zou niet bij de les zijn en een uitgebluste indruk maken, zeker na het vertrek van hoofdredacteur Dieuwke Wynia. Maar over de kijkcijfers hoeven de makers zich nog geen zorgen te maken: in het vorige seizoen scoorde de talkshow vaak meer dan één miljoen kijkers. 

Lees ook: Niet alleen Matthijs krijgt kritiek, Humberto Tan moet er ook aan geloven. 

4 september 

Het programma is nu nog even met vakantie. Op maandag 4 september keert De wereld draait door terug op de buis, mét het nieuwe decor.  

Meer over:

Reageren