Wegens mishandeling vriendin

Dean Saunders moet 18 maanden brommen

9 April 2018 15:20 | informatief | Door Irma Tomas

© Michel Schnater
Dean Sanders is in hoger beroep tot 18 maanden cel veroordeeld omdat hij zijn ex-vriendin heeft mishandeld en de auto van zijn schoonvader in de fik stak. In eerste instantie kreeg Dean maar 8 maanden.

Van die 18 maanden zijn er zes voorwaardelijk dus dan blijft er nog een jaar over. Als het goed is, moet Dean dat jaar wel helemaal uitzitten, want bij straffen van een jaar en korter, geldt er geen strafvermindering.

Geen alibi

De mishandeling dateert nog uit 2014 toen Dean de moeder van zijn kind een gekneusde kaak sloeg en de auto van zijn schoonvader in de hens stak. Dat laatste ontkent hij ten stelligste, maar de rechter geloofde de 37-jarige niet. Hij had diezelfde avond immers gegoogeld op het onderwerp en raad aan zijn broer gevraagd. Bovendien heeft Dean geen enkel alibi voor die avond.Tijdens de zitting een paar maanden geleden, werd de inwoner van Beverwijk behoorlijk emotioneel in de rechtszaal. Volgens hem heeft deze zaak zijn carrière kapot gemaakt.

Ben Saunders

Dean Saunders won in 2011 de talentenjacht Popstars, maar daarna werd het niet meer zoveel met zijn carrière. Jongere broer Ben Saunders won het eerste seizoen van The Voice. Hij leek een grote zangcarrière tegemoet te gaan, maar Ben runt inmiddels een tattooshop. Ook hij werd veroordeeld voor mishandeling. Maar dan van een verkeersregelaar.

Meer over