Derek Ogilvie wil een miljoen van RTL

18 mei 2017 10:25 | informatief | Door Televizier

© RTL/Nick van Ormondt

Voormalig RTL 4-huismedium Derek Ogilvie wil geld zien van RTL. En een hoop ook. De helderziende uit Schotland stapt naar de rechter om naar verluidt minstens 1 miljoen euro aan achtergehouden inkomsten van zijn theatertour terug te krijgen.

In een verklaring op Twitter vertelt Ogilvie dat hij al 16 maanden bezig is om het geld van de tickets terug te krijgen van RTL, maar dat het bedrijf daarbij niet al te behulpzaam was. Vandaar de gang naar de rechter.

Babyfluisteraar

Derek Ogilivie verzorgde tot een paar jaar geleden een hele reeks aan tv-programma's op het gebied van helderziendheid en babygefluister. Hij tourde ook het land rond met een bijbehorende theatershow en daar is het dus fout gegaan. Hoeveel geld hij precies is misgelopen wil Derek Ogilvie niet zeggen, maar volgens de Telegraaf gaat het om meer dan een miljoen euro. De kaartjes voor de theatershows waren dan ook nogal prijzig.

Hiernamaals

Wij waren de Schot een beetje uit het oog verloren, maar hij ons niet. Ogilvie reist nog immer door Nederland om te babbelen met het hiernamaals.

Reactie RTL

RTL heeft inmiddels gereageerd middels een officieel persbericht: 'RTL en Derek Ogilvie hebben een zakelijk verschil van mening. We betreuren dat Derek na een jarenlange succesvolle samenwerking deze route kiest alsmede de vele feitelijke onjuistheden in de Telegraaf.  RTL heeft wel degelijk transparantie getoond en inzage in alle stukken gegeven gedurende onze samenwerking en ook na het aflopen van zijn contract. We waren er graag samen met Derek uitgekomen, maar zien de zaak met vertrouwen tegemoet.'

Meer over