Dieuwertje Bloks Landinwaarts van de buis

23 september 2016 11:16 | informatief | Door Televizier

© NTR

Landinwaarts van Dieuwertje Blok verdwijnt na vier seizoenen vanwege bezuinigingen. Momenteel werkt de presentatrice aan het laatste seizoen.

Voor Dieuwertje is het gissen waarom haar programma wordt stopgezet: “We zijn wegbezuinigd. De reden moet je aan de NPO vragen,” aldus de presentatrice in het AD. “De kijkcijfers zijn niet de belangrijkste reden. Je zit tegenover De wereld draait door en dan weet je gewoon dat het echt lastig wordt.”

Pareltjes

Dieuwertje gaat in het NTR-programma ‘op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie’, zo is te lezen op de website. BN’ers komen aan het woord om te vertellen hoe ze ‘geïnspireerd raakten door hun regio’.

Treurig

Het besluit van de NPO zit Sinterklaasjournaal-Dieuwertje niet in de koude kleren: “Wij maken een arbeidsintensief programma dat er heel mooi uitziet. We hadden net allerlei plannen, bijvoorbeeld met de website. Voor ons als makers is dit heel treurig.” Tot januari blijft Dieuwertje ‘met net zoveel plezier en liefde als altijd’ aan het werk.

Laatste seizoen

Vrijdag begint Landinwaarts aan haar laatste seizoen. In de seizoensopening vertelt illusionist Hans Klok op IJmuiden alles over zijn nieuwe spraakmakende truc. Janny van der Heijden is ook weer te zien; de culinair journalist gaat naar Terschelling om cranberries te oosten.

Landinwaarts, vanaf vrijdag 23 september 19.20 uur, NPO 2

Meer over