Nederland Strijdt tegen Corona

Discovery maakt serie over het leger dat oorlog voert tegen corona

8 april 2020 14:57 | informatief | Door Irma Tomas

© Discovery
Discovery volgt in een vierdelige documentaireserie het personeel van Defensie in hun strijd tegen het coronavirus. De millitairen doen vooral dingen die de gewone burger niet ziet. 

En dat terwijl de mensen van Defensie wel heel belangrijke dingen doet. Zoals het transport van beademingsapparatuur, de planning van het vervoeren van patiënten die moeten worden overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land.

Helpen in ziekenhuizen

Militair personeel wordt ook ingezet in ziekenhuizen om het zorgpersoneel te helpen, zoals in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. De Koninklijke Marechausseeis druk met de grensbewaking en houdt contact met reizigers uit de hele wereld. 

Zorghotel

De opnames zijn op 28 en 29 maart gestart toen militairen een regulier hotel ombouwden tot zorghotel in het Limburgse Urmond en anderen een training kregen om in het ziekenhuis in Ede medische bijstand te verlenen. Op Dplay zijn elke week al korte video’s van de serie te zien en de eerste video staat vanaf vandaag online. Daarvoor hoef je niet te betalen, je moet je alleen registreren. 

Nederland strijdt tegen Corona is te zien op zondag 26 april om 20:30 uur bij Discovery

Meer over