Op de livestream

DJ Radio 538 filmt eigen aanrijding

Radiodeejay Daniël Lippens moest diep door het stof nadat hij vrijdag met zijn auto tegen een fietser aanreed. Op dat moment was hij bezig met het streamen van zijn dashboardcam en kon iedereen op internet meekijken.

Lippens reed in onder meer Hilversum en Amsterdam en zorgde meerdere keren bijna voor een ongeluk. Uiteindelijk gaat het ook nog echt mis, want hij raakt met zijn zijspiegel een fietser op de gracht. Er is veel ophef over de video en de deejay heeft inmiddels het boetekleed aangetrokken.

Geschrokken

De plaatjesdraaier doet tegenover De Telegraaf zijn verhaal over de video. "Ik ben best wel van mezelf geschrokken. Ik moet gewoon heel eerlijk toegeven: ik zag de video en toen pas besefte ik me dat de verkeerssituaties die ik op dat moment had ervaren, in ’person’, heel anders zijn gegaan. Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag.”

Slachtoffer maakt het goed

Lippens laat ook weten dat het slachtoffer van zijn actie het goed maakt. "Hij was van zijn fiets gevallen, de zijkant op. Hij had zelf verder niks, alleen zijn fiets was licht beschadigd. Dat heb ik dus vergoed", aldus de deejay, die aangeeft dat alle mensen die kritiek op hem hebben dat goed hebben gezien. "Ik zag de reacties op Dumpert en sociale media, en die mensen hebben gewoon gelijk. Ik denk dat ik een opfriscursus autorijden moet gaan doen."

De bewuste aanrijding is te zien op Dumpert.

Meer over:

Reageren