Van John van den Heuvel

Documentaire over Bram Moszkowicz op Videoland

31 maart 2020 10:16 | informatief | Door Irma Tomas

© Videoland
Maandag kreeg Bram Moszkowicz te horen dat hij geen advocaat meer mag worden van het Hof van Discipline. Een enorme domper voor de ooit zo gevierde advocaat. John van den Heuvel maakte er een Videoland-documentaire van. 

In de aanloop naar de uitspraak van het Hof volgde John van den Heuvel hem en het resultaat is te zien vanaf aanstaande woensdag 1 april in de documentaire Bram erop of eronder. Bram Moszkowicz werd in 2013 als advocaat geschrapt van het tableau, maar zeven jaar later wilde hij graag terugkomen.

Voor- en tegenstanders

John spreekt in de film voor- en tegenstanders van Moszkowicz onder wie: Geert Wilders, Jeroen Pauw en Elsevier-journalist Gerlof Leistra. Hij reist met Bram Moszkowicz langs zijn hoogte- en dieptepunten en volgt hem tijdens de belangrijkste zitting van zijn leven. 

Treurig

John van den Heuvel: “In deze documentaire volgde ik Bram vanaf de dag dat hij voor het Hof van Discipline zijn terugkeer in de advocatuur bepleitte. Wij kennen elkaar al meer dan 25 jaar en het was de afgelopen jaren treurig te zien hoe Moszkowicz’ ooit zo glansrijke carrière eindigde. In openhartige gesprekken vertelt hij me over die inktzwarte periode in zijn leven en reageert hij eenmalig op het besluit op 30 maart jl. van de tuchtrechters om hem niet meer toe te staan zijn vak uit te oefenen.”

Meer over