Dieptepunt

Drama voor Op1: nog nooit zo weinig kijkers

2 oktober 2021 10:00 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© Roland J. Reinders
Een pijnlijke avond voor talkshow Op1: de uitzending van vrijdagavond wist slechts 286.000 kijkers aan zich te binden. Dat is een laagterecord.

In de speciale aflevering van Op1 ging het volledig over de uitreiking van de Gouden Kalveren, de Nederlandse filmprijzen. De presentatie lag in handen van Nadia Moussaid en Erik Dijkstra (foto). De special zat laat op de avond, namelijk vanaf 23.00 uur, dus dat heeft ongetwijfeld een rol gespeeld in de teleurstellende cijfers. Nog nooit keken er zo weinig mensen naar Op1.

Filmprijzen

Erik en Nadia hadden allerlei mensen uit de filmwereld aan tafel, onder wie René Mioch en Martin Koolhoven. Het aantal kijkers van 286.000 was niet genoeg om op de lijst van de best bekeken 25 programma's van de dag te belanden. Dit gebeurde één keer eerder. Talkshow Jinek bij concurrent RTL trok overigens 639.000 kijkers. Khalid & Sophie was op NPO 1 goed voor 808.000 geïnteresseerden.

Fedja van Huêt kreeg overigens het Kalf voor de beste hoofdrol (De Veroordeling). Het Kalf voor beste film ging eveneens naar De Veroordeling.

Meer over