Dramatische Jemen-aflevering Floortje vanavond op tv

Vorige maand zat Floortje Dessing nog ondergedoken in Jemen nadat de burgeroorlog daar in volle hevigheid was opgelaaid. In de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld van vanavond zijn de beelden te zien.

In de hoofdstad Sana'a ontmoet Floortje Dessing de Mexicaanse Gisela, die voor het Rode Kruis gevangenen bijstaat. Nadat ze anderhalve dag met haar is opgetrokken verandert de situatie plotseling volledig. Er breekt vlak naast de compound een hevig vuurgevecht los waardoor Floortje en het team van hulpverleners moeten schuilen in de kelder. Na 48 uur te hebben vastgezeten kan het team worden geëvacueerd.

Moeilijkste reis ooit

Floortje: “Dit is de moeilijkste reis geweest die ik ooit heb gemaakt. Ondanks alle goede voorbereidingen en het wel afgewogen risico veranderde de situatie plotseling radicaal. Zo dicht had ik nog nooit bij het strijdtoneel gezeten. De aflevering is daardoor onverwacht veel persoonlijker geworden dan normaal, maar het draait om Gisela, voor wie ik grenzeloos veel respect voor heb.”

Floortje zelf zit inmiddels al weer aan de andere kant van de wereld.

Floortje naar het einde van de wereld, Donderdag 4 januari - 21.30 uur • NPO 1

Meer over:

Reageren